Woonbeurs

donderdag
2 oktober
2014
Woonbeurs (www.kees-koos.nl)

Ieder jaar is ‘ie er weer: de Woonbeurs. En ook ieder jaar pak ik mijn tas en plan een dagje uit naar Amsterdam. Het is altijd fijn om ondergedompeld te worden in een grote ruimte vol met woon- en interieurontwerpen en ideeën. Er is veel moois te zien en het werkt altijd wel inspirerend.

Er waren gelukkig ontwerpers en merken die zorgden voor inspiratie en vernieuwing én met aandacht voor die duurzaamheid. In Design City zag ik een aantal mooie initiatieven, zoals lampenkappen van plastic melkpakken van UpcycleDZINE. Gilbert de Rooij ontwerpt deze lampen en wil hiermee laten zien wat de mogelijkheden zijn met afvalproducten. Ik vind de lampen erg mooi; zeker die waarin je de melkpakken niet meer herkent. Het is mooi dat je een product kan recyclen én upcyclen tot een compleet nieuw product. Een ander pareltje is de Folded Lampshade van Pepe Heykoop. Gemaakt van FSC papier. Deze staat direct bovenaan mijn verlanglijstje. Ik sprak ook met Merel van Meerlef. Ze vertelde vol enthousiasme over haar ontwerp; multifunctionele meubels met kleur. Zo fijn dat een ontwerper kleur durft te gebruiken. Over kleur gesproken. Myrthe heeft een liefde voor dieren en brengt dat terug in haar ontwerpen. Dat levert hele mooie kussens op (die ook nog van bio katoen zijn gemaakt!).

Naast ontwerpers en merken zijn de woontijdschriften ook vertegenwoordigd. Ieder tijdschrift laat zich zien door een ‘huis’ in te richten. Ik ben altijd groot fan van deze huizen, want hier kun je inspiratie opdoen voor je eigen huis. Door het ‘met eigen ogen’ te zien, gaat dat veel makkelijker. Het 101 Woonideeën huis heeft de meeste indruk op mij gemaakt. Zij hebben het huis ingericht met allerlei zelfmaakideeën verzameld door de jaren heen. En ze hebben veelvuldig kleur en prints gebruikt. Daar maak je mij heel blij mee. Het Ariadne at Home huis was ook de moeite waard. Wit en pastel en een romantische sfeer.

Bij binnenkomst op de Woonbeurs hoorde ik naaimachines ratelen. Er werd dus blijkbaar gewerkt. In het atelier waren studenten van Vakschool Nimeto oude spijkerbroeken aan het omtoveren tot kussens en hoesjes voor de tablet. Wat een goed idee!

Maar. Helaas, er is een maar. Twee zelfs. De eerste maar is dat ik de Woonbeurs in zijn geheel niet vernieuwend vind. De opstelling van de drie hallen is hetzelfde als voorgaande jaren. Sommige stands en bijhorende afnemers staan zelfs op dezelfde plek als het jaar daarvoor. De lezingen in het Woontheater hebben dezelfde onderwerpen als voorgaande jaren en dat vind ik erg jammer. Ik kom namelijk juist om nieuwe dingen te zien en te horen. Om verrast te worden. En de tweede maar is dat er – naar mijn idee – te weinig aandacht is voor duurzaam, fairtrade en recycling. Hopelijk is er volgend jaar meer vernieuwing te vinden. Ik laat me verrassen.

Woonbeurs 2014 Folded Lampshade (www.kees-koos.nl)

Folded Lampshade

Woonbeurs 2014 Eigen Huis & Interieur (www.kees-koos.nl)

Eigen Huis & Interieur

 

 

 

 

Woonbeurs 2014 UpcycleDZINE (www.kees-koos.nl)

UpcycleDZINE

Woonbeurs 2014 Myrthe (www.kees-koos.nl)

Myrthe

Woonbeurs 2014 101 Woonideeën (www.kees-koos.nl)

101 Woonideeën

Woonbeurs 2014 101 Woonideeën (www.kees-koos.nl)

101 Woonideeën

Woonbeurs 2014 Ariadne at Home (www.kees-koos.nl)

Ariadne at Home

Woonbeurs 2014 Ariadne at Home (www.kees-koos.nl)

Ariadne at Home

Woonbeurs 2014 Eijffinger (www.kees-koos.nl)

Eijffinger

 

Woonbeurs 2014 Naaiatelier Vakschool Nimeto (www.kees-koos.nl)

Naaiatelier Vakschool Nimeto

 

Het e-mailadres is puur voor verificatie, deze wordt niet getoond en niet voor andere doeleinden gebruikt.

 • Gilbert de Rooij

  17 november 2014 om 15:11 uur

  Hoi Martine, wat leuk om je site te zien!
  Van harte gefeliciteerd, ziet er veelbelovend uit 🙂
  Leuk artikel over de Woonbeurs en enorm bedankt voor je enthousiaste woorden over upcycleDZINE en mijn ontwerpen.
  Heel veel succes met je site.
  Groet, Gilbert

 • Martine

  18 november 2014 om 16:02 uur

  Hoi Gilbert,

  Wat leuk dat je dat je een bezoek brengt aan mijn site en bedankt voor je felicitaties. Ik noem jou en je ontwerpen met veel plezier, simpelweg omdat ik er ook erg enthousiast over bent. Ik hoop dat je deelname aan de Woonbeurs voor nog meer positieve reacties heeft gezorgd.

  Ik wens je veel succes met UpcycleDZINE!

  Groet, Martine

Deel dit bericht op:

Blog categorieën