Nieuwe styling voor de vensterbank

vrijdag
16 januari
2015
Idee voor het stylen van je vensterbank. Met vazen en bloemen! (www.kees-koos.nl)

Onze woonkamer telt vijf vensterbanken en één daarvan is tweeënhalve (!) meter breed. Zo’n groot raam laat veel licht naar binnen stromen, maar ja, wat te doen qua inrichting van de vensterbank?

Een lege vensterbank vind ik niet prettig en op alle vijf is dan ook een verzameling van spullen te vinden. Sowieso met planten (een huis zonder planten vind ik namelijk ook niet prettig), maar ook met andere mooie spulletjes. Regelmatig schuif ik het één en ander heen en weer; een fijne bezigheid. De mega vensterbank zorgt alleen af en toe voor wat twijfels. De laatste opstelling bestond uit een verzameling van varens en orchideeën, maar die werden zo groot dat we bijna niet meer naar buiten konden kijken.

Nadat de kerstboom het huis had verlaten, vond ik het hoogste tijd om die vensterbank weer eens aan te pakken. Het thema werd ‘lucht & licht’. Ik heb vier grote vazen bij elkaar gezocht en deze aangevuld met kleinere vaasjes en andere attributen. Het beslaat mooi de hele vensterbank, maar door gebruik van glas blijft het licht en open. Bij de bloemist heb ik een paar mooie bloemen en takken gekocht. Ditmaal heb ik gekozen voor zachte pastelkleuren.

Ik ben erg blij met deze opstelling. De vier grote vazen zorgen voor een constante en met een kleine verandering kan ik het geheel weer een heel andere draai geven.

Idee voor het stylen van je vensterbank. Met vazen en bloemen! (www.kees-koos.nl) Idee voor het stylen van je vensterbank. Met vazen en bloemen! (www.kees-koos.nl) Idee voor het stylen van je vensterbank. Met vazen en bloemen! (www.kees-koos.nl)

De twee groene vazen heb ik jaren geleden bij Pol’s Potten gekocht en ook de glazen vaas heb ik al een aantal jaar. De blauwe vaas is van HK Living. Het kleine witte vaasje van VT Wonen

 

Tags:

Het e-mailadres is puur voor verificatie, deze wordt niet getoond en niet voor andere doeleinden gebruikt.

Deel dit bericht op:

Blog categorieën