Mijn tien favoriete woonblogs

dinsdag
3 februari
2015
www.kees-koos.nl

Blogland is groot. Héél groot. Er zijn honderden blogs te volgen en natuurlijk ook op het gebied van interieur en styling. Om ze allemaal te volgen is een soort van onmogelijke opgave, maar op den duur krijg je zo je favorieten. Het lezen van de blogberichten geeft me inspiratie en maakt me enthousiast om zelf aan de slag te gaan.

Hieronder mijn tien favoriete woonblogs op alfabetische volgorde. Ik hoop dat je net zo geïnspireerd raakt als ik.

A beautiful mess Een Amerikaanse blog van de twee zussen Elsie en Emma. Ik word altijd erg blij van A Beautiful Mess. Het heeft kleur, vrolijkheid en positiviteit. Je vindt hier van alles over huis, tuin, eten, kleding, DIY, crafting en stedentrips. Soms word je door die hoeveelheid wat overstelpt met blogberichten, maar dat is het zeker waard.

Decor8 Dit is een veelzijdige blog. Holly Becker geeft tips over interieurstyling, nieuwe producten, trends en binnenkijkers bij mensen over de hele wereld. Ze schrijft lange, inhoudelijke berichten die ik altijd waardevol vind om te lezen.

Fine little day Deze blog bestaat al sinds 2007 en is van Elisabeth Dunker. Ze is een creatieve duizendpoot en heeft oog voor schoonheid. Dit levert mooie plaatjes op van haar interieur en van Zweden (ze heeft een zomerhuis op het platteland en een appartement in Göteborg). Daarnaast maakt Elisabeth illustraties en die worden gebruikt op textiel, posters en servies.

Planet Fur Marlous heeft in een paar jaar tijd een blog neergezet met een geheel eigen stijl. Ik vind haar origineel, kleurrijk en humoristisch. Daarnaast maakt ze prachtige foto’s. Via deze blog krijg je een kijk in het huis van Marlous en een kijk op wat haar bezig houdt.

Selina Lake Van het werk van Selina word ik altijd erg blij. Veel kleur en bloemen. Ze heeft een romantische, landelijk style, maar ik vind het niet tuttig. Zeker ook omdat ze fellere kleuren durft te gebruiken en soms over-the-top gaat. Ze heeft al diverse boeken geschreven over interieurstyling en haar zesde boek is nu in de maak.

The Shelby Todd Shelby geeft een kijk in de huizen van mensen over de hele wereld en die mensen zijn vaak net wat aparter en eigentijdser. Dat levert hele bijzonders interieurs op en het is heerlijk om die te bekijken. Soms is het net iets te veel van het goede, maar het kan ook zeker inspiratie opleveren.

Trendenser Eén van de grootste Zweedse blogs op dit moment. Frida Ramstedt blogt niet alleen, maar werkt ook freelance voor kranten en tijdschriften. Ze schrijft over interieur en styling, over de nieuwste trends en producten en laat ons binnenkijken in (veelal) Scandinavische interieurs. Het is allemaal erg mooi en interessant, maar wat ik vooral leuk vind aan haar blog, is dat ze ook aandacht heeft voor duurzame en verantwoorde producten.

UpclycleDZINE Een stap verder dan recyclen: UPcyclen. Gilbert de Rooij laat op deze blog zien wat er allemaal mogelijk is met materiaal dat bedoeld is als afval, als restmateriaal of wat eigenlijk ergens anders voor dient. De meest bijzondere ontwerpen komen voorbij! Daarnaast vind je er ook leuke DIY om thuis aan de slag te gaan.

Urban Jungle Bloggers Groenliefhebbers opgelet! Deze blog geeft je leuke en originele ideeën voor in huis met urban jungle in de hoofdrol. Daarnaast laten Igor en Judith de nieuwste trends zien en geven ze tips om je ‘groen’ ook echt groen te houden. Ik vind deze blog extra leuk, omdat ze veel samenwerken met andere bloggers. Zo hebben ze een blogserie waarbij ze een onderwerp kiezen en bloggers vragen om hierover een blog te schrijven. Ontzettend leuk om ieders invulling te zien.

Woonblog Ik vind Woonblog een veelzijdige blog. Interieur, styling, groen, tips over steden en winkels; je vindt ze allemaal op Woonblog. Britt en Tom zijn in 2012 begonnen met bloggen en ze hebben een vliegende start gemaakt. Tweemaal een prijs gewonnen, in meerdere tijdschriften gestaan en een boek uitgebracht. En niet geheel onbelangrijk: ze zijn dol op poezekinders!

Tags:

Het e-mailadres is puur voor verificatie, deze wordt niet getoond en niet voor andere doeleinden gebruikt.

Deel dit bericht op:

Blog categorieën