Zonnekind Bikkel

maandag
15 september
2014
Bikkel (www.kees-koos.nl)

Wat een heerlijk weer! Dit zijn van die dagen dat ik het liefst de hele dag buiten ben. Het is dat binnen ons bed staat… Bikkel is sowieso graag buiten, maar met dit weer helemaal; een echte zonaanbidder. De dag begint met een rondje door de tuin, maar al snel gaat hij in de relaxmodus.

Bikkel in de tuin (www.kees-koos.nl)

Bikkel. Bikkeltje. Bikkelientje. Bikkelotje. We hebben vele namen voor hem. Allemaal verkleinend. Iets wat je al snel doet bij dieren, tenminste ik. En bij kinderen. We kennen allemaal het oetsiekoetsie en met een hoog stemmetje praten. Maar goed, bij Bikkel doen we het ook omdat hij een enorm klein puberkleutertje is. Genoeg fantasie over ridderslagen, maar bij het minste of geringste gauw wegkruipen. Heerlijk kroelend bij je op schoot. Dat vind ik dan wel weer fijn.

Bikkel is nog een jonge kerel en sinds 2012 bij ons. Hij heeft een heftig begin gehad, want struinend als (waarschijnlijk) boerderijkat is hij in een rattenklem terecht gekomen. Arm, arm kind. Wat moet hij een pijn en angst hebben gehad. Hij is gevonden en bij de Dierenbescherming gebracht, maar helaas kon zijn linkervoorpoot niet meer gered worden. Voortaan gaat hij dus met drie pootjes door het leven. Vlak na de amputatie is Bikkel bij ons gekomen. In het begin moest hij erg wennen aan zijn nieuwe leven zonder linkervoorpoot. Onhandige loop- en springpartijen en manoeuvres met gevolg. Af en toe met zijn neus voorover in de kattenbak en omvaltaferelen als hij zijn evenwicht niet wist te bewaren. Maar Bikkel is een echte bikkel en is ondertussen al aardig gewend.

Nou ja, hij voelt zich heel erg thuis. Soort van ‘ik ben het, waar het om draait, hier in de wereld’. En dus is Bikkel meestal te vinden waar ik op dat moment ook ben. Soms wat onhandig, maar toch altijd wel erg gezellig.

Bikkel (www.kees-koos.nl) Bikkel (www.kees-koos.nl) Bikkel (www.kees-koos.nl)

 

Tags:

Het e-mailadres is puur voor verificatie, deze wordt niet getoond en niet voor andere doeleinden gebruikt.

Deel dit bericht op:

Blog categorieën