There’s a new kid in town

zaterdag
29 november
2014
Bob en Wendy (www.kees-koos.nl)

Bob is dood. Bob was mijn Franse hangoorkonijn. Broer en metgezel van Wendy. Twee weken geleden wilde hij niet meer eten en begon hij zwaar adem te halen. Ik ben direct met hem naar de dierenarts gegaan. Ze dacht aan een infectie en met antibiotica en pijnstilling hebben we geprobeerd om hem beter te maken, maar helaas is dat niet gelukt. Al vrij snel is hij overleden. Arme, lieve Bob.

Naast poezekinders ben ik ook ontzettend dol op konijnen. Bob en Wendy waren onze eerste konijnen en wat was het een heerlijk stel. Konijnen zijn zeer sociale dieren en zijn erg zorgzaam voor hun maatje. Ze wassen elkaar en geven elkaar warmte en veiligheid. Een konijn alleen is dus geen optie. Er zullen er vele zijn die heel oud worden in hun eentje, maar laten we eerlijk zijn: met zijn tweeën is het toch veel leuker?

En zo begon de zoektocht naar een nieuwe Bob. Die zoektocht was gelukkig niet zo lang, want in Nederland zijn genoeg opvangen waar konijnen wachten op een nieuw huis. Het belangrijkste is dat Wendy en de nieuwe Bob het goed met elkaar kunnen vinden. Over het algemeen weet je dat binnen een paar seconden; of ze vinden elkaar aardig, of ze vliegen elkaar aan.

In de opvang waren meerdere kandidaten. Ik heb gekozen voor het grootste konijn (Wendy weegt namelijk 5,2 kilo) en het is Scooby geworden. Ze zijn samen in een ren gezet en het was liefde op het eerste gezicht!

Nou vinden we Scooby en Wendy qua naam niet echt als een enerverend duo klinken, dus hebben we hem omgedoopt tot Bob de Second. Hij vindt het allemaal prima :-).

Bob (www.kees-koos.nl)

Bob (www.kees-koos.nl)

Het e-mailadres is puur voor verificatie, deze wordt niet getoond en niet voor andere doeleinden gebruikt.

 • Diana

  30 november 2014 om 12:57 uur

  Jammer dat konijnen niet zo heel oud worden, je raakt er toch aan gehecht.
  Het nieuwe konijn is wel een schatje. Hij boft maar met jullie.

 • Martine

  1 december 2014 om 11:17 uur

  Hoi Diana,

  Ik was erg gehecht aan Bob. Hij was zo’n lief en grappig konijn. Konijnen kunnen op zich best oud worden; soms worden ze wel 10 of 11 jaar. Bob was nog maar tweeënhalf. De nieuwe Bob is ook erg leuk. Nog een beetje wennen, maar Wendy kan het goed met hem vinden en dat is het belangrijkste. Hij is nog maar anderhalf jaar oud, dus hopelijk blijft hij nog vele jaren bij ons.

  Groet, Martine

Deel dit bericht op:

Blog categorieën