Aanlooppoezekind

donderdag
30 april
2015
Aanlooppoezekind (www.kees-koos.nl)

De afgelopen jaren hebben we regelmatig bezoek gehad van poezekinders. Sommige kwamen af en toe even buurten en anderen beviel het blijkbaar zo goed dat ze besloten te blijven. En dan ook gelijk maar pontificaal de hele bank in beslag namen. Ik ben er daarom ook heilig van overtuigd dat er ergens een bordje staat met een grote pijl richting ons huis en de tekst ‘volg deze pijl voor brokjes en aandacht’.

Zo’n anderhalve week geleden was het weer raak. Een nieuw poezekind verkondigde luid haar komst en de bak met brokken werd direct leeggegeten. Wat niet zo wonderlijk is, want deze poes had een enorme dikke buik vol met kittens! De alarmbellen begonnen direct te rinkelen, want tja, ze kon toch niet aan haar lot overgelaten worden.

Wat rondvraag in de buurt leverde geen nieuws op en daarop heb ik haar naar het dierenasiel gebracht. Mooi op tijd, want een week later zijn haar zes (!!) kinders geboren. Het gaat gelukkig heel goed met mams en de baby’s. Ze zijn bij een gastgezin en daar kan ze in alle rust haar poezekinders groot brengen. Als ze oud genoeg zijn kunnen de kittens geplaatst worden en dan kan ook voor moeders naar een warm thuis gezocht worden.

Aanlooppoezekind (www.kees-koos.nl) Aanlooppoezekind (www.kees-koos.nl)
Deze foto’s zijn gemaakt door het gastgezin.

 

Tags:

Het e-mailadres is puur voor verificatie, deze wordt niet getoond en niet voor andere doeleinden gebruikt.

Deel dit bericht op:

Blog categorieën