Goede voornemens

donderdag
5 februari
2015
Nature Is Speaking - Conservation International

Goede voornemens. Ik heb er altijd een haat-liefde verhouding mee. Aan de ene kant ben ik dol op nieuwe plannen, dingen anders én (vooral) beter doen. Een schone lei. Heerlijk! Die schone lei hoeft voor mij niet per se het nieuwe jaar in te gaan. Een nieuw levensjaar, een nieuw seizoen, een nieuwe maand en ach, zelfs het begin van de nieuwe week kan ik zien als een nieuwe, schone lei.

Alleen zijn mijn plannen vaak iets te groot, te ambitieus en leg ik die lat vaak gelijk enorm hoog. En daar komt dan die haat om de hoek kijken. Want, je raadt het al, die voornemens haal ik gedeeltelijk of zelfs gewoonweg niet.

Met het einde van 2014 in zicht nam ik mij dan ook dit keer voor om niet aan goede voornemens te gaan doen en daar heb ik me ook keurig aan gehouden. Tot ik op deze site terecht kwam: Nature Is Speaking.

Conservation International is gestart met deze prachtige campagne om ons, mensen, bewust te maken van onze toekomst. Niet voor de toekomst van de aarde. Nee, want met die toekomst komt het wel goed. Of het met de mensheid goed komt, is een tweede. In deze campagne laten ze de natuur spreken en zien dat de natuur niet afhankelijk is van de mens voor zijn bestaan, maar dat mens wel afhankelijk is van de natuur om te kunnen (en blijven) bestaan.

Via acht mooie en indringende video’s laten ze ieder onderdeel van de natuur zijn verhaal vertellen. Conservation International strijdt voor een gezondere en betere wereld voor iedereen. Als ieder op een verantwoorde en duurzame manier omgaat met de natuur en met elkaar, dan is er een toekomst voor ons. Ze roepen iedereen op om zich aan te sluiten, want dit is niet iets voor maar een paar mensen. Dit gaat ons allemaal aan.

Deze video’s ontroerde me en maakte me ook strijdlustig. Nadenken over goede voornemens is niet meer nodig. Deze boodschap is hét voornemen en daar kan ik mijn hele leven mee vooruit!

Het e-mailadres is puur voor verificatie, deze wordt niet getoond en niet voor andere doeleinden gebruikt.

Deel dit bericht op:

Blog categorieën