Grootste tuinplannen

donderdag
13 november
2014
Plan de campagne (www.kees-koos.nl)

Plannen maken is nooit zo’n probleem. Ik heb genoeg ideeën in mijn hoofd.  Ook over de tuin en hoe deze er idealiter uit zou moeten zien. Onze tuin is zo’n 600 m2 groot; dus de mogelijkheden zijn eindeloos.
Tijd voor Grootste plannen.

En tadaaah! Het resultaat wanneer we al die plannen bij elkaar brengen.

Tuinplannen (www.kees-koos.nl)

Waarschijnlijk heeft het plan wat uitleg nodig. Voor het gemak neem ik je bij de hand. Klaar voor de rondleiding? Dit is onze achtertuin. Laten we bovenin beginnen; hier zie je nog net een klein stukje van ons huis en rechts daarvan de garage. Aan het huis en de garage ligt een terras (deze is er al). Het terras achter de garage krijgt nog een overkapping (met sedumdak), zodat we ook met regen buiten kunnen zitten en in de winter met een knapperend vuurtje. Vanaf het terras kijken we de boomgaard in en wanneer je hier doorheen gaat, loop je langs de bijenstal en kom je bij de kas. We hebben al een paar fruitbomen staan, maar die moeten nog wat groeien. De kas moet nog wel gebouwd worden en ons plan is om die van oude kozijnen te maken. Aan de kas komt een halfrond terras, want daar zit je heerlijk in de zon. We staan nu achterin de tuin en vanaf hier kijken we over de vijver weer naar het huis. Langs de linkerkant van de tuin komt een grote border vol met bomen, planten en bloemen en zo’n mooi kronkelpaadje dat je dan zo weer naar het terras brengt. Halverwege de border komt een schuurtje (wederom met sedumdak) dat dienst gaat doen als kippen- en konijnenhok. Aan beide kanten van de schuur komt een ren; eentje voor de kippen en eentje voor de konijnen. Het idee is dat het schuurtje wat meer in de border op gaat en dat de kippen en konijnen zich veilig en geborgen voelen. Tegenover het schuurtje komt de kruidentuin en om er echt een aparte tuin van te maken zetten we er een hek omheen van wilgenteen. En zo komen we weer op het terras bij het huis. De border loopt nog verder door langs het terras en langs het huis en gaat daar over in de voortuin. Maar dat is weer een andere tekening.

Na al dat bedenken en plannen maken is het tijd om over te gaan naar de volgende fase: de uitvoering. Ik zal er gelijk bij zeggen dat we het plan hebben omgedoopt tot een stappen-zo-veel-jaren-plan. Natuurlijk moeten we ook af en toe onderuitgezakt in een stoel zitten.

Of zoals mijn buurman altijd zo mooi zei: al het goede komt langzaam.

Tags:

Het e-mailadres is puur voor verificatie, deze wordt niet getoond en niet voor andere doeleinden gebruikt.

Deel dit bericht op:

Blog categorieën