De tuin in juni

dinsdag
30 juni
2015
De tuin in juni (www.kees-koos.nl)

Op avontuur in eigen tuin met de camera in de hand. Wanneer ik door de lens kijk, word ik iedere keer toch weer verrast door dingen waar ik anders eerder vluchtig overheen zou kijken. Alleen maar goed dus om op deze manier af en toe door de tuin te stappen.

Op de laatste dag van juni lijkt de zomer echt zijn intrede te doen. De zon staat hoog aan de strakblauwe hemel en ze voorspellen een aantal dagen van zomerse hitte. Hoewel juni volgens de weerdeskundigen geen zomerse maand was, dacht de tuin daar duidelijk anders over. Ze groeide en bloeide er vrolijk op los.

Vooral de rozen bloeien uitbundig. We hebben twee soorten bij elkaar gezet: de klimroos ‘Schneewittchen’ en de rambler ‘Himalayan Musk’. Deze laatste heeft kleine roze bloemen en geurt heerlijk zoet.

De tuin in juni (www.kees-koos.nl) De tuin in juni (www.kees-koos.nl)  De tuin in juni (www.kees-koos.nl) De tuin in juni (www.kees-koos.nl)
Naast de moestuin hebben we een border met diverse soorten bloemen, zoals korenbloem, Cosmea, Juffertje in ’t Groen en de klaproos. Het is één groot veldboeket. Ook de Campanula naast het huis is in volle bloei en hier zijn de hommels erg blij mee.

De tuin in juni (www.kees-koos.nl) De tuin in juni (www.kees-koos.nl) De tuin in juni (www.kees-koos.nl)
De moestuin blijft een feest. We hebben spinazie en sla in overvloed en soms vergt het wat creativiteit om nieuwe recepten te bedenken. Dit jaar hebben we voor het eerst meiraapjes gezaaid en dat is een groot succes. Ze groeien goed en zijn heerlijk van smaak. Die komen volgend jaar terug!
De aardbeien en rode bessen doen het dit jaar erg goed. Heerlijk zoet! En de eerste peren zijn zichtbaar.

En nu op naar juli en de zomer!

De tuin in juni (www.kees-koos.nl) De tuin in juni (www.kees-koos.nl) De tuin in juni (www.kees-koos.nl) De tuin in juni (www.kees-koos.nl) De tuin in juni (www.kees-koos.nl) De tuin in juni (www.kees-koos.nl)

Het e-mailadres is puur voor verificatie, deze wordt niet getoond en niet voor andere doeleinden gebruikt.

Deel dit bericht op:

Blog categorieën